De enige specialist in tijdelijke hangbruginstallaties

Onze hangbruggen
Hangbrug voor kopgevel
Over ons
Since 2010

Holland Platforms B.V.

De enige hangbrugspecialist in Nederland

Heeft u een hangbruginstallatie nodig voor uw gebouw of project? Als enige in Nederland is Holland Platforms specialist in de verhuur en montage van hangbruggen. We leveren dus geen andere klimvoorzieningen. Ook voor complexe constructies kunt u ons inschakelen.

Veiligheid voorop 

Veiligheid staat bij ons voorop. Daarom hebben we alleen gecertificeerde monteurs in dienst. Nieuwe medewerkers en inleners krijgen bij ons direct een interne cursus over hangbruggen. Ze voeren de montagewerkzaamheden altijd uit onder de supervisie van een vaste, ervaren medewerker.

Unieke, eigen keuringsprocedure

Holland Platforms voldoet aan alle gestelde eisen op het gebied van onder meer certificering en typegoedkeuringen. In samenspraak met de Nederlandse arbeidsinspectie en onze constructeur ontwikkelden we een unieke eigen keuringsprocedure en de frequentie hiervan. Onze verhuurvoorraad is dus altijd in topconditie. Na elk project testen we onze takels van de hangbruggen uitgebreid en controleren we alle ingebouwde beveiligingen uitvoerig. Buiten deze tussentijdse inspecties om demonteren we de takels minstens eens per jaar volledig en controleren we de slijtageonderdelen. De takels krijgen vervolgens een uitgebreide servicebeurt en worden voorzien van een nieuwe keuring.

VCA**-gecertificeerd

Holland Platforms is zich bewust van de VGM-risico’s van het werk. Daarom zijn we VCA**-gecertificeerd. We zijn thuis in VGM-projectplannen en Taak Risico Analyses (TRA's). En we zijn gewend te werken op de grote industrie. Elke hangbrug die we monteren, controleren we volgens een uitgebreide checklist.

netherlands

De enige specialist
in Nederland

Raketje.jpg

Korte lijnen,
snelle reactietijd

construction

Eigen, gecertificeerde
monteurs

certificate

VCA**-gecertificeerd

Uw contactpersonen
Direct contact

Uw vaste contactpersonen

directeur
Frank Berends
f.berends@hollandplatforms.com 06-31691452
bedrijfsleider
Theo Wessel
t.wessel@hollandplatforms.com 06-31691453
hoofd binnendienst
Marcel Fidder
m.fidder@hollandplatforms.com 06-52867265
Offerte
Hangbrug huren?

Krijg uw offerte

Wilt een hangbrug huren voor uw project? Vul het formulier in en u krijgt uw offerte zo snel mogelijk.

Schermafbeelding 2022-05-31 111014
1. aanvraag
Schermafbeelding 2022-05-31 111022
2. het werkadres wordt online bekeken
checklist.svg
3. offerte
shield.svg
4. opdracht

Offerte aanvragen

* met een sterretje is verplicht

FAQ

Veel gestelde vragen

Ja dat kan!

Wij plannen de demontage en afvoer pas in als deze telefonisch of per mail afgemeld wordt.

Als de demontage eenmaal ingepland is en u heeft hem toch nog langer nodig, dan altijd even overleggen want vaak is er al vanalles ingepland om de demontage te organiseren, zoals een hijskraan en transport retour e.d., en in die gevallen moeten we eerst overleggen of hier geen annuleringskosten aan verbonden zijn.

Een huurweek is in principe een week binnen de reguliere werkdagen, en hier zijn onze huurprijzen ook op gebaseert.

 

Wilt u de hangbrug ook in het weekend gebruiken, dan kan dat natuurlijk maar hier zal de huurprijs op aangepast worden en moeten we wat met elkaar afspreken hoe we met eventuele storingen e.d. omgaan.

De schadeafkoopregeling kost 7% van de netto huurprijs en hiermee bent u gedekt voor eventuele schades en/of diefstal. Let wel op dat er altijd een eigen risico aan verbonden zit.

Het is echter niet verplicht om deze regeling af te sluiten, dit risico kan ook onder uw eigen (KAR) verzekering vallen.

Wilt u hier geen gebruik van maken? Meld dit van van tevoren.

 

Meer informatie nodig? Bel 085-273 52 01

Die vraag is niet zo zwart/wit te beantwoorden, dat hangt erg af van de drukte op dat moment.

We streven ernaar om een montage van een hangbrug op een nieuw project binnen 1 á 2 weken te realiseren.

Als de hangburg eenmaal hangt proberen we om binnen 3 á 4 werkdagen een verplaatsing in te plannen.

 

Dit is een vuistregel en kan, afhankelijk van de drukte, in de praktijk wat afwijken.

Om een hangbrug te plaatsen, moet het gebouw aan een aantal voorwaarden voldoen:

1. Het dak moet (nagenoeg) vlak zijn en voldoende draagkracht hebben.

2. De gevel moet (nagenoeg) verticaal zijn en geen noemenswaardige obstakels hebben.

3. De ondergrond moet voldoende ruimte bieden om de hangbrug neer te zetten om te kunnen in- en uitstappen.

4. Een hangbrug kan zelfs boven het water worden gehangen.

In- en uitstappen van een hangbrug mag volgens het normblad NEN-1808 alleen beneden op de grond. Holland Platforms heeft echter een uitstapvoorziening ontwikkeld waarmee het mogelijk is op hoogte uit- en in te stappen, bijvoorbeeld op een balkon of galerij. Hierdoor hoeft u niet door een woning om op het balkon te komen voor inpandig schilderwerk. Dat scheelt veel georganiseer om uw planning af te stemmen met derden.

We ontwikkelden deze uitstapvoorziening in samenspraak met de arbeidsinspectie. De uitstapvoorziening heeft diverse extra veiligheidsvoorzieningen. Het Nederlandse liftinstituut heeft het geheel gekeurd en voorzien van een typegoedkeuring. Wij zijn de enige in Nederland die het gebruik van een uitstapvoorziening op deze wijze hebben afgetimmerd. Veiligheid is hiermee gegarandeerd. 

Onze hangbruggen zijn modulair uitgevoerd. Dat betekent dat ze worden opgebouwd uit losse segmenten (van 1, 2 en 3 meter) die aan elkaar worden gekoppeld. Op deze manier maken we hangbruggen van 1 tot 16 meter, en alle maten daartussenin.

Ook kunnen we hangbruggen voorzien van één of meerdere hoeksecties. Op deze manier kunnen we hangbruggen maken met een haakse hoek óf met een hoek van 30, 45 of 60 graden. Door meerdere hoeksecties toe te passen, maken we hangbruggen in een U-vorm (bijvoorbeeld om een trappenhuis heen) of zelfs helemaal ronde hangbruggen (om bijvoorbeeld een schoorsteen rondom bereikbaar te maken).

Bel voor de mogelijkheden van een langere hangbrug of eventuele speciale toepassingen.

In theorie kan een hangbrug oneindig hoog. Enige voorwaarde is dat het stroompunt zich bevindt binnen 100 meter van de hangbrug. Dus kan je de stroom halverwege het gebouw van een verdieping halen? Dan kun je zonder problemen tot wel 200 meter hoog.

Moet het nog hoger? Bel voor de mogelijkheden!

In principe is dit niet verplicht, want onze hangbruggen zijn uitgevoerd met een dubbel staalkabelsysteem: een hijskabel en een vangkabel.

Maar we raden u tóch altijd aan een gordel in de hangbrug te dragen. Dan bent u in elk geval gezekerd als er iets onverwachts gebeurt. Veiligheid boven alles!

Onze hangbruggen gaan met een snelheid van circa 9 meter per minuut op en neer. Handig om te weten als u de calculatie moet maken voor uw project.

Wees gerust. Onze hangbruggen hebben een nooddaalsysteem. Hierdoor kunt u zonder stroom toch op gecontroleerde wijze naar beneden zakken met de hangbrug.

Onze hangbruggen kunt u aansluiten op een 230 Volt stroomvoorziening, dus een normaal stopcontact.

Voorwaarde is wel dat dit stopcontact is aangesloten op een vrije groep met een 16 Ampère zekering erachter. Bovendien moet het stroompunt binnen 100 meter van de hangbrug zitten.

Het is ook mogelijk een 400 Volt stroomverdeelkast te plaatsen, waar wij dan de hangbrug op aansluiten.